Hoe HIER omgaat met het Coronavirus.

Voor meer informatie verwijzen we je naar
de actuele nieuwspagina.

Persoonlijke begeleiding

Heb je begeleiding nodig, dan zorgen wij ervoor dat je die krijgt. Je krijgt een persoonlijke begeleider die jou helpt, thuis of op school.

Meer info over persoonlijke begeleiding

Huisbezoek

Als je wilt, komen we bij jou thuis om te kijken hoe het daar gaat. Dan praten we met jou en je verzorgers over de problemen die zijn ontstaan.

Meer info over huisbezoek

Onderzoek

Het kan zijn dat er onderzoek nodig is om te kijken wat er niet goed gaat. Bijvoorbeeld een gedragsobservatie om jouw gedrag te kunnen begrijpen. Of een intelligentie-onderzoek om te zien of jij op de juiste school zit.

Meer info over onderzoek

Gezinsbegeleiding

Spelen er bij jou thuis meerdere problemen waarbij je hulp nodig hebt? Bijvoorbeeld financiële of opvoedproblemen? Ook dan kun je terecht bij HIER Jeugd.

Meer info over gezinsbegeleiding

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Stichting HIER heeft de verantwoordelijkheid om effectief te reageren op signalen van kindermishandeling en huiselijk geweld. Sinds juli 2013 is het landelijk verplicht om de volgende vijf stappen van de Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling te volgen:

1. Het in kaart brengen van de signalen.
2. Overleggen met een collega en het eventueel raadplegen van Veilig Thuis.
3. In gesprek gaan met ouders en andere betrokkenen.
4. Het afwegen van de aard en de ernst van de situatie.
5. Het beslissen over het inschakelen van hulp of een melding doen bij Veilig Thuis.

Vragen?

Heeft u vragen over de Meldcode of de vijf stappen? Neem dan gerust contact op met een van de Aandachtsfunctionarissen van Stichting HIER: Leonie Spijkers (leonie@stichtinghier.nl) of Kayleigh Foley (kayleigh@stichtinghier.nl). Onze medewerkers via info@hierjeugd.nl.

Bron:
Rijksoverheid (2013). Meldcode Huiselijk geweld en Kindermishandeling. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huiselijk-geweld/inhoud/meldcode
 
aanmelden

Wil je je aanmelden bij HIER?

Vul hieronder jouw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Om een betere inschatting te maken van de prioriteit van jouw vraag of opmerking kun je deze eventueel ook kwijt.

Naam: *
E-mail: *
Telefoonnummer: *
Vraag of opmerking: